Handfärga textilier
Handfärga textilier

Workshop i att handfärga textilier

På kursen visar jag hur du enkelt färgar textilier du har. Vi kallfärgar och färgerna vi använder passar extra bra till att handfärga textilier som tex spetsar, linnedukar mm. Tanken är att du ska bli inspirerad och kunna färga mer hemma av textilier du har, som t ex blusar, klänningar, dukar, servetter mm.

Tekniken med tips och tricks visar jag genom att vi färgar band i glada sommarfärger som blir fint till presenter och blommor som du sedan kan ta med hem.

I slutet färgar vi medhavt mindre tyg i valfri färg. Du kan också färga en materialsats för att sedan fläta ett personligt kuddfodral.

Kursen är för alla, inga förkunskaper behövs.

 

Om kallfärgning av cellulosafibrer*

Detta är en enkel och rolig process då du inte behöver koka dina textilier. Det har varit svårt att få tag i färger som går att färga äldre textilier med kallfärgning. Så jag är extra glad att nu kunna erbjuda dessa unika färger. De är perfekta att använda till b la bomull och linnetyg. Dessutom använder vi inga starka kemikalier och tyget blir både ljus och tvättäkta. Det gör den toppen till att använda för att pigga upp textilier du har och sätta färg på tillvaron 🙂

Tid:

Lör den 4/5 - Fullsatt

Sön den 5/5 - Fullsatt

Sön den 26/5 - Fullsatt

Ny tid:

Lör den 24/8

Sön den 25/8

Kl 10-13

Plats: Slottet 7, Landskrona Citadell

Kursavgift: 395 kr inkl material till fem bomullsband o go fika

Tips att ta med; spetsar, dukar, blus mm i bomull eller linne. Material finns också på plats.

Välkommen på en skapande stund tillsammans i vacker miljö.

*Cellulosafibrer är bland annat bomull, linne, hampa, jute, papper mm

Företag, förening, vänner, möhippa - jag kommer gärna till er och har denna kurs. Kontakta mig på lott@tellmeyourstories.se för mer information.

 

Design och idé Ann-Charlotte, Lott, Larsson

Vår ateljé

Om kursledare

Jag som har kursen heter Ann-Charlotte Larsson. Min stora passion är att inspirera till att ta vara på de textilier vi har i skåp och lådor. För jag tycker det blir extra fint när vi skapar av det som bär på en historia. Kanske får en bit av din historia komma fram?

I grunden är jag utbildad grafisk formgivare och har jobbat med det samt varit kreatör och produktchef. 2017 startade jag TellMeYourStories där mitt mål är att sprida glädjen i att skapa av textilier som bär på en liten bit av din historia. Det gör jag genom workshops som jag haft i 8 år nu och över 650 deltagare.

Mitt signum är textilier med ruffa kanter som flätas samman till nytt tyg. Det är ett sätt jag arbetat fram på egen kammare och inspirationen kommer från en trasmatta min mamma, vävlärarinnan Gunnel Persson, vävde av mormor och morfars kläder.

Det är också från henne jag tidigt blev intresserad av mönsterkonstruktion, färglära och olika material. Det är så spännande att se olika mönster växa fram och jag ger gärna tips och råd på till deltagarna.

Bokning

Du säkrar din plats genom att betala in kursavgiften. Minst 4 deltagare/ kurs och kursen betalas via Swish-nr: 1230596163. Glöm inte att ange vad du betalar för.

Du kan avanmäla upp till fyra veckor innan kursens start och få pengarna tillbaka. Därefter kan du också överlämna din plats till en vän.

Upphovsrätt tillhör Ann-Charlotte Larsson - kurs för personligt bruk. 

Om oss

TellMeYourStories
Org: 690425-4106
Heimdalsgatan 51, Glumslöv

Kontakt

lott@tellmeyourstories.se
‭+46 70-689 83 39‬
Ateljé Landskrona Slott Citadell

Usage

No part of this online page can be re-produced without prior written agreement. If you are looking for press material, please contact me.

© 2019 TellMeYourStories