Välkommen på workshop

Kom på en kreativ stund i vår ateljé på vackra Citadellet 

Här visar jag hur du gör ett personligt och unikt kuddfodral av textilier du har. 

IMG_2590 R ny 180121
Workshop återbruk

Fläta ett unikt kuddfodral av tillvaratagna textilier 

På kursen visar jag hur du flätar samman tyger för att ta tillvara på textilier du har. Här delar jag med mig av en teknik jag arbetat fram för att göra ett personligt kuddfodral. Du får gärna mönsterförslag och tips och trix för att få det fint.

Vare sig du väljer att skapa från eget tyg eller våra materialsatser så blir det ett unikt och personligt kuddfodral. Du behöver inga förkunskaper, bara lust att skapa!

Workshop vår 2024:

Tid: Lördagen den 2/3, lördagen den 27/4 eller söndagen den 28/4
Kl 10.00 - ca 14.00

Plats: Slottet 7, Landskrona Citadell

Du kan ta med textilier som till exempel jeans, monogram, spetsar, handdukar, dukar, band eller skapa utifrån våra kit. 

Kursavgift: 425 kr, liten go fika ingår.

Material tillkommer: från 50 kr

Du kan också kontakt mig på lott@tellmeyourstories.se eller mobil 070-689 83 39. Design och originalidé Ann-Charlotte, Lott, Larsson

Kurser för privat bruk. 

Testimonials

”Det var en mkt trevlig kurs du höll i, välplanerad. Jag hade en trevlig och bra dag hos dig.”

Mari-Anne

”Att göra kuddar var något av det roligaste jag gjort. Måste göra flera.”

Gunnel

”Enfantastisk upplevelse som varmt rekommenderas. Oavsett hur kreativ eller händig du är så går du hem med en unik och vacker kudde som blir ett minne för livet!”

Tack!

Eva

”Trevlig aktivitet i härlig miljö! ”

Vesna

”Haft en underbar eftermiddag i fantastisk miljö. Med hjälp av finaste Lott har jag nu gjort en kudde av farmors örngott med spetsbårdoch monogram. Min egen minneskudde”
Mia

”…En härlig workshop och ett kul sätt att umgås. Framförallt ett kul sätt att bevara minnen och lyfta fram dem i ljuset”

Marie

Några av alla de vackra kuddar med fina historier skapade på workshop

Dessa var med på utställning och är alla skapade på workshop. En del helt med eget tyg och en del med olika materialsatser som bas.

Workshop fläta ett personligt kuddfodral
"Den här kudden landar i mig. I den har jag vävt ihop min släkt med min mans. Det känns fint då han gick bort förra sommaren, endast 56 år gammal. Här finns delar av ett lakan som var min mormors mors och en enkel linnehandduk från min mans familj." Susanne
Workshop fläta med återbruk
”Jag har sparat mina bröllopslakan i 55 år. Att göra om spets och monogram till mina två söner känns så bra. De uppskattar dem mycket ” Yvonne
Workshop fläta med återbruk
”Fina spetsar o en ofållad linneduk var bland arvet efter min fars fastrar. När jag sett ”TellMeYourStories” fina kuddar köpte jag ett linnelakan med fint monogram på second hand! Nu har jag glädje av andras fina handarbeten! ” Ulla W-K
Workshop fläta med återbruk
”Mors vackra spetsar har vilat i en gammal papplåda länge, länge. Så en dag kände jag att det var dags att använda dem. Jag älskar min kudde och jag känner att mor är glad att få vara med!! ” Ewa
Workshop fläta med återbruk
”En välanvänd gästhandduk som tillhört min mor. Med ett broderat monogram, blev under en rolig workshop en stilfull kudde. ” Berit
Workshop fläta med återbruk
”Mor sydde underbyxor till tösen av det blommiga tyget. Gudmor virkade spetsar till örngott och lakan. Det rosa tyget var ljusa gardiner från början som jag färgade rosa. Tyget härstamma från fars gudmor. Allt har kommit till glädje igen” Gunnel
Workshop fläta med återbruk
”Minnen efter farmor Karin Linnea. Jag stryker med min hand över allt fint använder ofta hennes fina saker som ligger i mitt linneskåp” Gunilla
Workshop fläta ett personligt kuddfodral
”Jag flätade in remsor av blått brodyr från kökshandduk vi använt mycket. Den kommer från min mans farmor. Återbruk som vi nu har fortsatt glädje av i hemmet ” Emilie
Workshop fläta med återbruk
”Det mönstrade tyget kommer från en sarong köpt 1985 i en liten by på ön Florens, östra Indonesioen. Tyget är värt för hand i en traditionell stil för området och är väldigt gammalt. Det är kul att ha skapat något användbart som jag kan uppskatta i mitt hem varje dag” Bev
Vår ateljé

Om kursledare

Jag som har kursen heter Ann-Charlotte Larsson. Min stora passion är att inspirera till att ta vara på de textilier vi har i skåp och lådor. För jag tycker det blir extra fint när vi skapar av det som bär på en historia. Kanske får en bit av din historia komma fram?

I grunden är jag utbildad grafisk formgivare och har jobbat med det samt varit kreatör och produktchef. 2017 startade jag TellMeYourStories där mitt mål är att sprida glädjen i att skapa av textilier som bär på en liten bit av din historia. Det gör jag genom workshops som jag haft i 8 år nu och över 650 deltagare.

Mitt signum är textilier med ruffa kanter som flätas samman till nytt tyg. Det är ett sätt jag arbetat fram på egen kammare och inspirationen kommer från en trasmatta min mamma, vävlärarinnan Gunnel Persson, vävde av mormor och morfars kläder.

Det är också från henne jag tidigt blev intresserad av mönsterkonstruktion, färglära och olika material. Det är så spännande att se olika mönster växa fram och jag ger gärna tips och råd på till deltagarna.

Du kan också kontakt mig på lott@tellmeyourstories.se eller mobil 070-689 83 39.

Om oss

TellMeYourStories
Org: 690425-4106
Heimdalsgatan 51, Glumslöv

Kontakt

lott@tellmeyourstories.se
‭+46 70-689 83 39‬
Ateljé Landskrona Slott Citadell

Usage

No part of this online page can be re-produced without prior written agreement. If you are looking for press material, please contact me.

© 2019 TellMeYourStories